Tangelo rotting lampskärm XS, Sika Design

749 kr

Tangelo lampskärm i rotting storlek XS, Sika-Design

Tangelo lampskärm är tillverkad i indonesisk rotting, designad av en australisk industridesigner Darcy Clarke. Hans inspiration kommer från naturens skönhet som australiensiska artefakter och antika vävtekniker. Lampan ger ett unikt skuggat mönster i rummet, vilket skapar en mysig atmosfär i sovrummet, soffrummet eller matrummet. Rotting är ett hållbart naturmaterial som växer i Indonesiens regnskogar. 

Material: Rotting

Bredd: 24 cm

Höjd: 19 cm

Underhåll: Torkas av med en lätt fuktad trasa

Rotting är ett snabbt växande naturmaterial som växer som lianer i den indonesiska regnskogen. Den regenereras inom loppet av 5-7 år, absorberar CO2 och producerar upp till 35% mer syre än ett träd. Rotting förväxlas ofta med bambu, men till skillnad från bambu som är ett ihåligt material är rotting ett fast material vilket gör rottingprodukter extremt hållbara och nästan omöjliga att slita ut. 

Vid ångkokning i 10-15 minuter kan rotting formas för hand med gamla traditionella tillverkningsmetoder och några enkla verktyg. Rotting finns i 600 olika varianter och Ska-Design använder sig bara utav de två bästa som heter Tohiti och Manau.