Marche rotting korg natur, Sika Design

895 kr

Marche rotting korg natur, Sika-Design

Marche rotting korg är handgjord av indonesisk hållbar rotting. Korgen består av handgjorda bindningar på en ram av rotting vävd av skickliga rottingmakare. Korgen är elegant och stark och håller hela livet. Använd korgen i sovrummet för kuddar och överkast, i vardagsrummet, i barnens lekrum eller i tvättstugan. Korgen är designad utav Sika-Design som igger på Fyn nära Rynkeby. 

Material: Rotting

Bredd: 60 cm

Djup: 40 cm

Höjd: 30 cm

Underhåll: Torkas av med en lätt fuktad trasa

Rotting är ett snabbt växande naturmaterial som växer som lianer i den indonesiska regnskogen. Den regenereras inom loppet av 5-7 år, absorberar CO2 och producerar upp till 35% mer syre än ett träd. Rotting förväxlas ofta med bambu, men till skillnad från bambu som är ett ihåligt material är rotting ett fast material vilket gör rottingprodukter extremt hållbara och nästan omöjliga att slita ut. 

Vid ångkokning i 10-15 minuter kan rotting formas för hand med gamla traditionella tillverkningsmetoder och några enkla verktyg. Rotting finns i 600 olika varianter och Ska-Design använder sig bara utav de två bästa som heter Tohiti och Manau.