Celia Sänggavel rotting antik, Sika Design

4 495 kr

Celia sänggavel rotting antik, Sika-Design

En underbar sänggavel handgjord av indonesisk hållbar rotting. De detaljerade bindningarna är inspirerade av fjärilsvingar och vävda på ramar av rotting av skickliga flätarbetare. Celia är en vacker dekoration som kan stå eller hänga bakom sängen i sovrummet. Sänggaveln är unik och ger en mysig atmosfär till alla sovrum. Designen är dansk och av Sika-Design, som ligger på Fyn nära Rynkeby. 

Material: Rotting

Bredd: 180 cm

Höjd: 167 cm

Underhåll: Torkas av med en lätt fuktad trasa vid behov

Leverans: Sänggaveln levereras hem till dig, fri frakt. 

Rotting är ett av de mest hållbara material som finns för möbeltillverkning. Det är ett snabbt växande naturmaterial som växer som lianer i den indonesiska regnskogen. Den regenereras inom loppet av 5-7 år, absorberar CO2 och producerar upp till 35% mer syre än ett träd. Rotting förväxlas ofta med bambu, men till skillnad från bambu som är ett ihåligt material är rotting ett fast material vilket gör rottingprodukter extremt hållbara och kan hålla i generationer. 

Vid ångkokning i 10-15 minuter kan rotting formas för hand med gamla traditionella tillverkningsmetoder och några enkla verktyg. Rotting finns i 600 olika varianter och Ska-Design använder sig bara utav de två bästa som heter Tohiti och Manau.