Natalia Sänggavel rotting antik, Sika Design

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Natalia sänggavel rotting antik, Sika-Design

En underbar sänggavel handgjord av indonesisk hållbar rotting. De detaljerade bindningarna är helt unika och vävda på ramar av rotting av skickliga flätarbetare. Natalia är en vacker dekoration som kan stå eller hänga bakom sängen i sovrummet. Sänggaveln har ett äventyrligt och exotiskt utseende som ger sovrummet en trevlig och mysig atmosfär. Designen är dansk och av Sika-Design, som ligger på Fyn nära Rynkeby. 

Material: Rotting

Bredd: 180 cm

Djup: 3,5 cm

Höjd: 206 cm

Leverans: Sänggaveln levereras hem till dig, fri frakt

Underhåll: Torkas av med en lätt fuktad trasa vid behov

Rotting är ett av de mest hållbara material som finns för möbeltillverkning. Det är ett snabbt växande naturmaterial som växer som lianer i den indonesiska regnskogen. Den regenereras inom loppet av 5-7 år, absorberar CO2 och producerar upp till 35% mer syre än ett träd. Rotting förväxlas ofta med bambu, men till skillnad från bambu som är ett ihåligt material är rotting ett fast material vilket gör rottingprodukter extremt hållbara och kan hålla i generationer. 

Vid ångkokning i 10-15 minuter kan rotting formas för hand med gamla traditionella tillverkningsmetoder och några enkla verktyg. Rotting finns i 600 olika varianter och Ska-Design använder sig bara utav de två bästa som heter Tohiti och Manau.